Skagen kunstudstilling 2014

Endnu en gang tusind tak for en enorm flot udstilling i "Det Hvide Fyr" i Skagen. Der har gennem årene været vist mange finurlige og anderledes ting i tårnet, men for første gang blev jeg virkelig imponeret. Maleriet med kirketårnet var nærmest fotografisk, fantastisk smukt.

Charlotte fra Silkeborg.


Presse Skagens Avis           Vind dit eget portrætmaleri


Under udstillingen kunne man skrive i min gæstebog der lå på 1 sal og de kom fra store dele af verden.

Russia, Norge, Sverige, Tyskland, Nederland, USA, Romania, New Zealand, India, South Korea, Macedonia, Polska, Brazil.

En af de historier der rørte mig mest var da jeg fik besøg af en lille dreng og hans mor der fortalte at han var for lille til at gå på Skagensmuseums billedskole og måtte forlade sin søster der som var gammel nok, det var han blevet meget ked af, jeg fortalte ham at på første sal var der en gæstebog og der måtte han meget gerne tegne et Skagensbilled og med et par vingummier i hånden kom der et smil frem.

Herunder kan du se et lille udsnit af de mange indslag fra gæstebogen.


11 dagen i Skagen med sol sommer, kunst og glade mennesker


DAG 1 lørdag d.12

Lørdag den 12 juli kørte jeg fuldt læsset med malerier hjemmefra med kurs mod Skagen. Første stop var dog Århus hvor jeg kunne afhente en gave til Danmarks mindste museum og Skagen, der bestod af en kultegning fra år 1937 udført af Lars Nielsen med et motiv fra selvølgelig Skagen.

Ved middagstid ankom jeg til Skagen i sol og som altid var første stop Skawgrillen hvor Verdens bedste ribbenstegssandwich blev indtaget.

De første to nætter var jeg indkvarteret i en renoveret varmecentral på Skarpesvej i udemærket forhold.

Om aftenen gik turen til Jakobs cafe hvor de viste bronzekampen ved VM i fodbold  mellem Brasilien og Holland, men på vej ned af Sct Laurentii vej hørte jeg muntre stemmer på terrassen fra et gammelt Skagenhus hvor flere kunstnervenner var samlet, jeg stak hovedet ind mellem buskne og råbte, hvad laver i der :) inden jeg havde fået set mig om sad jeg med et koldt glas hvidvin i den ene hånd og et jordbær i den anden, skønt at komme "hjem" igen.

DAG 2 søndag d.13

Morgenmaden blev i de følgene 5 dage indtaget hos Guldbageren skråt overfor Skagensmuseum.


Til al held kunne jeg allerede ved middagstid   begynde opsætningen af malerierne i Det Hvide  Fyr, ca kl. 20 og 3 bade senere blev jeg færdig og så træt at jeg ikke orkede at tage på Jakobs cafe for at se fodbold finalen mellem Tyskland og Argentina, i stedet lå jeg og fulgte med i sengen på min iphone.

DAG 3 mandag d. 14

Allerede da jeg åbnede kl.10 stod de første klar til udstillingen og udsigten og der gik ikke længe før end de første malerier røg til nordmænd.

kl.17 lukkede jeg og det var tid til at flytte bopæl fra Skarpæsvej til Fyrbovej lige overfor fyret i smagfulde omgivelser hvor en gammel Karlekammerseng tog imod min nattesøvn.

Jeg åbnede fyret igen kl.20 til solnedgang og det var åbningstiderne hele ugen.

Jeg måtte dog også endnu engang til Skawgrillen for at nappe endnu en ribbenstegssandwich.

Herunder er udsigten fra mit værelse med lidt zoom fra mit kamera.


Oplev Skagenmalerier i nye vinklerDAG 4 tirsdag d.15

Dagen startede igen med mange besøg og der blev skrevet flittigt i gæstebogen.

Aftensmaden bestod at det største stjerneskud fra Jørgens Spisehus der ligger på havnen.

DAG 5 onsdag d. 16

Dagen skulle vise sig at blive en noget speciel      dag. kl. 16 stod jeg foran P.S. Krøyers sommerbolig fordi der var rundvisning for alle, vi stod godt og vel 100 og hørte historien om familie Krøyers og "deres" hus.

Meget er blevet ændret i huset men værelset på loftet som Hr. Krøyer fik indrettet til sin hustru Marie og hendes elsker Hugo Alfven var stadig intakt. Herunder kan du se flere fotos fra huset.

DAG 6 torsdag d. 17

Så kom dagen hvor familien kom til Skagen og det var tid til at flytte for tredje gang. Vi skulle bo på Brøndums hotel eller rettere Trolles hus som ligger ca. 50 meter fra hotellet et hus som hører til Brøndums, morgenmaden blev i de næste 5 dage indtaget på selve hotellet.

Vind dit eget portrætmaleri


DAG 8 lørdag d.19

Dagen begyndte og sluttede endnu engang med fuld sol og morgenmaden blev for anden dag nydt i haven på Brøndums Hotel.

Jeg åbnede først fyret kl. 11 da de "værste" tømmermænd lige skulle rystes ud af kroppen, nej så slemt var det nu ikke.

Kl. 20 fortsatte vi festen foran Det Hvide Fyr på den røde løber og med vin på alle etagerne, aften bød igen på den flotteste solnedgang ud over Gl. Skagen og det var godt lunt og vindstille på toppen, der blev skålet i rødvin og endnu en stor cigar nydes.

Dag 9 søndag d. 20

Endnu en dag med sol sol sol over Skagen og Brøndums Hotel. Efter en skøn morgenmad indtaget på Brøndums hotel gik turen til Det Hvide Fyr for sidste gang, her stod den på oprydning fra de to events.

Fyret blev igen besøgt at mange glade turister i det gode vejr. Kl. 20 blev vinderen af min konkurrence om et portrætmaleri udtrukket og det var en Skawbo der vandt, til maj 2015 tager jeg igen rejsen til Skagen og Brøndums Hotel for at overrække maleriet.

Herefter valgte jeg at pakke sammen med familiens gode hjælp og for at give plads til den næste udstiller. 

DAG 10 mandag d. 21

For første gang havde jeg nu mulighed for at være turist i Skagen. Under Skagens skarpe sol gik turen først til gammel Skagen hvor en pariserbøf og en iskold øl blev indtaget på Hyttefadet, det var første gang i de mere end 11 år jeg har besøgt Skagen at hyttefadet blev besøgt. Om eftermiddagen tog jeg på Skagens museum ikke for at se Tuxen udstillingen for den så jeg i maj måned men kun for at nyde en skn kage og en kop kaffe i den gamle have ved Anchers atelier.

Om aftenen havde jeg bestilt bord på Brøndums hotel med familien, da vejret igen igen viste sig fra den bedste side valgte vi at sidde udenfor ved det første bord lige til venstre for indgangen til hotellet. To retter blev nydt og gode vine blev skyllet ned, jeg kan kun anbefale at alle mindst en gang i livet et besøg på dette historiske hotel i Danmark. 

DAG 11 tirsdag d. 22

Dagen var kommet hvor det var tid til at drage hjem, et sidste morgen måltid blev indtaget på Brøndums hotel, fuld sol over Skagen og den smukkeste måde Skagen vælger at sige farvel på.

Jeg vil blot sige tusind tusind tak til alle der var med til at gøre de 11 dage i Skagen fantastiske og vidunderlige.

DAG 7 fredag d. 18

Så kom dagen hvor den første store event skulle holdes og jeg må sige at vejret i den grad var med på at det skulle blive en fin dag. Solen skinnede hele dagen og om aftenen lagde vinden sig, det skulle vise sig at blive en mindeværdig aften med underholdning som vist øverst her på siden og mange gæster.

Vi sluttede festen på toppen af fyret med rødvin og store cigarer til solnedgangen.